martedì 20 novembre 2012

Torta Classica al Burro


Torta Classica al Burro
 

 

Cake:IngredientiI  II Ingredienti:
 
½ cup + 1 tablespoon (127g) unsalted butter, very well softened….120 g di burro ammorbidito
1 teaspoon vanilla extract1 cucchiaino di estratto di vaniglia
1 cup + 1 ½ tablespoons (218g) caster sugar.220 g di zucchero semolato
3 eggs3 uova
11 ½ cups + 1 ½ tablespoons (225g) all purpose flour, sifted1125 gr di farina setacciata

100 gr di farina di farro
½ teaspoon baking powder, sifted½ cucchiaino di lievito in polvere, setacciato
un ¼ teaspoon baking soda, siftedpinch of saltpizzico di sale
½ cup (120ml) whole milk, room temperature120 ml di latte

Icing:Procedimento:

Preheat the oven to 160°C; butter a 20cm (8in) round cake pan, line the bottom with baking paper and butter the paper as well.Preriscaldare il forno a 160 °C; imburrare e infarinare una tortiera rotonda.

 
Place the butter, vanilla, sugar, eggs, flour, baking powder, baking soda, salt and milk in the large bowl of an electric mixer and beat on low speed until combined.Mettere il burro, la vaniglia, lo zucchero, le uova, le farine, il lievito, il sale e il latte nella ciotola di un mixer elettrico e sbattere a bassa velocità fino a ottenere un composto liscio.
Scrape the sides of the bowl, then beat in high speed until the mixture is just smooth.Spoon the batter into the prepared pan and bake for 1 hour or until risen, golden and cooked through when tested with a toothpick.                                                                                                                                                               Versare l'impasto nella tortiera preparata e cuocere per 1 ora provando la cottura con uno stuzzicadenti, lasciare raffreddare nella teglia, per 5 minuti, poi sformare e finire il raffreddamento su una gratella. Let cool completely.
Make the icing: place the sugar in a small bowl and gradually add the juice/water, mixing until smooth (add more liquid if necessary).   
                                                                                                                                                                  

Make the icing: place the sugar in a small bowl and gradually add the juice/water, mixing until smooth (add more liquid if necessary).  

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